Billigare flyttkartonger – Så hittar du dem

Även om kostnaden för flyttkartonger inte är den högsta under en flytt så är det onödigt att betala fullt pris för dem. Genom att hålla nere kostnaden på dessa, planera sin flytt i tid och jämföra olika prisalternativ på flyttfirmor (om man inte flyttar själv) kan man spara ganska mycket.

Är banankartonger ett alternativ?

De flesta matvarubutiker ger bort banankartonger gratis. Det är bara att fråga efter kartongerna. En del ställer till och med ut dem utanför butiken eftersom efterfrågan är så stor att de försvinner snabbt. Banankartonger är därmed ett gratis sätt att få kartonger till flytten. Däremot kanske inte det bästa alternativet.

Banankartonger är stabila i sidorna, men har ingen stabil botten. Dessutom brukar flyttfirmor inte vara så uppskattande att dessa används vid flytt. Anledningen är helt enkelt att det inte är flyttkartonger med de mått som dessa brukar ha.

Låna från andra

Känner du någon som precis flyttat, eller snart ska flytta? De har säkerligen flyttkartongerna kvar. Kanske kan du låna från dem? Använd Twitter, Facebook, Instagram för att fråga vänner och andra om de har några lådor de kan låna ut.

Låna gratis från flyttfirmor

Tänker du beställa hjälp från flyttfirma så fråga dem om de har kartonger. Många flyttfirmor väljer nämligen att helt gratis låna ut dessa till sina kunder. En del har även hyrvarianten alternativt att man kan köpa via dem. Måste du köpa dina flyttkartonger från dem kanske det inte är det billigaste alternativet. Det är visserligen extremt hållbara kartonger men inte alltid billigast. För att främja att kunderna verkligen använder bra flyttkartonger lånar därför relativt många flyttfirmor ut kartonger. På detta sätt kan de känna sig trygga med att kunderna packar i lådor som är lätta att hantera.

Köpa – men sälj dem vidare

Väljer du att köpa flyttkartonger så skriv inte på dem med pennor. Använd istället postit-lappar som sätts på lådorna. Därmed hålls de rena och fina till den dagen de ska säljas vidare. För att hålla en mängd kartonger hemma fyller inte någon större funktion. Att ha dem ståendes i källaren kan kännas smart inför nästa flytt. Men risken är att de slits, blir fuktiga och går sönder med åren. Sälj dem istället. När ni sedan flyttar nästa gång så låna, eller köp begagnade, kartonger från någon.

Ska du köpa – Jämför pris

Bestämmer du dig för att köpa nya kartonger? Jämför då pris hos flera butiker. Det är skillnad i pris – men även i kvalité.